تور ساری

ساري يکي از شهرهاي مهم استان مازندران در شمال ايران است. اين شهر مرکز استان مازندران و از بزرگترين شهر هاي ناحيه شمال ايران است.

 جغرافياي ساري:

شهر ساري در طول جغرافيايي 53 درجه و 5 دقيقه و عرض 36 درجه و 4 دقيقه از شمال شرقي به فاصله حدود 20 کيلومتر به نکا و به فاصله 49 کيلومتر به بهشهر و 131 کيلومتر به گرگان و 697 کيلومتر به مشهد و از شمال به فاصله 21 کيلومتر به درياي مازندران و از شمال غربي به جويبار و لاريم و از جنوب غربي به فاصله 22 کيلومتر به قائمشهر و از غرب به بابل به فاصله تقريبي 30 و آمل به فاصله تقريبي 60 کيلومتر و از جنوب به فاصله 41 کيلومتر به سد شهيد رجايي (سليمان تنگه) و دهکده آرامش و از طريق آزادراه در حال احداث کياسر به فاصله تقريبي 100 کيلومتر به ديباج و از آنجا به دامغان و شهميرزاد و سمنان (تقريباً 120 کيلومتر) محدود است.
همچنين ساري به فاصله کمتر از 350 کيلومتر از تهرانو واقع گرديده و توسط جاده سوادکوه 270 کيلومتر و توسط جاده هراز 250 کيلومتر و به وسيله راه آهن شمال 354 کيلومتر با تهران فاصله دارد.

جغرافیای ساری

برج رسکت

 برج رسکت:

در چهل کيلومتري جنوب غرب شهر ساري قرار دارد و مسير دست رسي به آن از ساري آغاز و پس از عبور از دو راهي کياسر و سد سليمان تنگه به جانب غرب منحرف مي‌شود که بيشتر قسمت‌هاي آن آسفالته مي‌باشد. اين بنا در بخش دودانگه ساري قرار دارد و باآجر ساخته شده و تزئينات آن شامل مقرنس کاري دو کتيبه آجري به خط کو في و پهلوي ساساني است. احتمالاً مقبره يکي از شهرياران آل باوند بوده و مربوط به قرن پنجم هجري قمري است.

پناهگاه حيات وحش:

آن محوطه زيبا 55 هکتار در 35 کيلومتري شمال شرق ساري قرار دارد و مسير دسرسي آسفالته آن در 12 کيلومتري ساري به بهشهر در سه را هي اسلام‌اباد از جاده اصلي جدا شده و پس از طي مسافت 23 کيلومتر به مکان مذکور مي‌رسد.

فضاي جنگل جلگه‌اي آن از سال 1346 بصورت محل تکثير گوزن زرد خالدار ايراني در آمده‌است. دشت ناز براي علاقمندان به طبيعت و حيات وحش صدف با مجوز سازمان محيط زيست مي‌توانند به تماشاي گوزن و پرندگان زيبا نظير قرقاول و کبوتران بپردازند.

پناهگاه حیات وحش

پناهگاه حيات وحش سمسکنده

پناهگاه حيات وحش سمسکنده:

اين منطقه با 1000 هکتار مساحت در 10 کيلومتري جنوب شرق ساري واقع شده و مسير دسترسي آن از ساري تا سمسکنده بوده و در ادامه با يک جاده روستايي به داخل محوطه راه مي‌يابد.پوشش گياهي آن گونه‌هاي جنگلي و جلگه‌اي بوده و قسمتي از آن مانند دشت‌ناز به عنوان زيستگاه گوزن زرد ايراني مورد بهره‌برداري قرار گرفته‌است.

سد سليمان تنگه:

در 45 کيلومتري جنوب غربي ساري در منطقه کوهستاني واقع شده‌است. اين سد در سال 1379 براي بازديد مسافرين و گردشگران آماده شده و از نظر اقامتي مخصوصاً براي افراد تور بسيار مناسب است. اقامت شبانه در کنار رودخانه زلال با صدا و آهنگ دلنواز اوقات خوشي را فراهم مي‌کند، بازديد از تاج سد با گرفتن بليط در روزها ممکن بوده و در اين سد امکانات قايقراني و اسکي براي استفاده گردشگران آماده شده‌است. در مجموعه سد سليمان تنگه به‌وسيله بخش خصوصي امکانات تفريحي مناسبي براي اقامت و گردش روي آب ايجاد شده‌ که با توجه به عظمت سد، زيبائي‌درياچه و فضاي دلپذير اطراف آن در حال حاضر يکي از زيبا ترين چشم‌اندازهاي مازندران محسوب مي‌شود که ظرفيت و قابليت فوق‌العاده براي تور گرداني داراست.بازديد از اين مکان را براي گرداشگران ودوست داران طبيعت پيشنهاد مي‌کنيم.

سد سلیمان تنگه

پارک جنگلی شهید زارع

پارک جنگلي شهيد زارع:

پارک جنگلي شهيد زارع در 3 کيلومتري شرق شهر ساري و در جانب جاده ساري به بهشهر قرار دارد و به علت مجاورت با تپه‌هاي جنگلي کم ارتفاع در دامنه البرز، بسيار زيبا و چشمگير است. براي استفاده گردشگران نيز داراي امکاناتي براي اقامت کوتاه مدت مي‌باشد. مخصوصاً بهترين مکان براي کساني است که مي‌خواهند به صورت رايگان شب اقامت داشته باشند.

درياچه چورت

دریاچه چورت در شمال شرقی استان مازندران و بخش چهاردانگه شهرستان ساری قرار دارد. دریاچه میانشه که دریاچه چورت هم نامیده می‌شود در فاصله ۱۰ کیلومتری روستای چورت حد فاصل ساری تا کیاسر در استان مازندران ایران قرار دارد .

این مکان در فاصله تقریبی ۸۰ کیلومتری “چشمه های بادابسورت” ،فاصله تقریبی ۵۰ کیلومتری “سد سلیمان تنگه” و فاصله تقریبی ۱۲۰ کیلومتر از “دریاچه عباس آباد” واقع شده است.

دریاچه چورت

باداب سورت

باداب سورت

یک بلیط به مقصد ساری کفایت می کند تا اسرارآمیزترین نقطه زمین را ببینید. اینجا سرزمین عجایب است. جایی که طبیعت، بازی رنگ ها و سنگ ها را بهانه چند قرن شگفت زدگی انسان ها قرار داده است. کافی است پایتان به چشمه های آب معدنی باداب سورت برسد تا این تابلوی اسرارآمیز را مقابل چشمانتان ببینید. پدیده حیرت آوری که در 68 كیلومتری شمال دامغان و 7 كیلومتری غرب روستای بادله قرار گرفته و دومین اثر میراث طبیعی ثبت شده ایران به شمار می رود.

باداب سورت دو چشمه دارد… با آب هایی که هر کدام رنگ، بو و مزه خودشان را دارند. یكی شور شور و دیگری ترش و شیرین!

درياچه الندان

دریاچه الندان که به نام آببندان پله ازنی هم شناخته می شه از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری‌است .

تو فصل زمستان اینجا محل سکونت اردک‌های وحشی می‌شه و تو چند سال گذشته هم با رها سازی ماهی در این دریاچه کاربرد های آن افزایش پیدا کرده .

جالبه بدونین آب این آببندان فقط از طریق نزولات آسمانی تامین می شه و هیچ رود خانه ای به سمت آن جریان نداره. نحوه قرار گیری و نوع خاکش باعث شده که با کمترین بارش هم تمام آب های باران و برف به سمت این دریاچه جریان پیدا کنه و عدم نفوذ پذیری خاک آن باعث شده که ماندگاری آب در این آببندان زیاد باشه .

دریاچه الندان

قلب شهر

قلب شهر

ميدان ساعت که در مرکز ساري قرار دارد؛ نقطه آغازين و يا نقطه پاياني مسير بسياري از اتوبوس‌ها و تاکسي‌ها است. اين ميدان در ميانه راه ميدان امام به دروازه بابل و از آنجا به دروازه گرگان (ميدان شهداء) و پل تجن قرار دارد.

جمعيت ساري

ساري پذيراي مهاجرين ترک، ترکمن، شهميرزادي، کرد، ارمني، گرجي، اصفهاني، عرب، بلوچي، افغاني و… بوده‌است که در طول قرن‌هاي مختلف به ساري آمدند و يا پس از مدتي تعداد آن‌ها کم شد و يا از ساري کوچ کردند.